Ole Faurschou

Ole Faurschou

Debuteret fra kordirigentklassen ved DKDM hos professor Dan-Olof Stenlund, samt som orkesterdirigent fra Universität für Musik und darstellende Kunst Wien hos professor Uros Lajovic.

Har som dirigent for bl.a. Akademisk kor Århus, m.f. vundet talrige priser og medvirket i TV og radioudsendelser til Danmark og Europa.
Repræsenteret Danmark ved den første EBU ‘Choral of the year’ konkurrence og vinder af talrige priser og konkurrencer, bl.a. ‘Grand Prix’ i Rom 2015, og ‘Best Conductor’ ved 8. internationale korfestival i Beijing.

Har gæstedirigeret en lang række kor og orkestre i ind-og udland, bl.a. Aarhus Symfoniorkester, Operakoret ved Den Kongelige danske Opera, Den jyske operas kor og Kharkiv filharmoniske orkester i Ukraine, ‘Operaen i Midten’ og ‘Den 2. opera’, ‘Orkester Midt-Vest samt stået bag utallige opførelser af messer og oratorier og turneret i det meste af Europa, i USA og Kina.
Flittigt benyttet som dommer og instruktør ved internationale konkurrencer, kurser og masterclasses.

Har som dirigent indspillet en lang række CD’er på bl.a. Naxos.

Underviser desuden i direktion på DKDM og SDMK, og var i en årrække dirigent på Danmarks eneste orkesterefterskole i Holstebro.

Siden 2020 fast dirigent for Universitetskoret ‘Lille MUKO’ 2020, efter Jesper Grove.

Modtog i 2020 Arne Hammelboes rejselegat.