Hjörtur Eggertsson

Hjörtur Eggertsson

Island | *
Cellist, født og opvokset i Island. Flyttede til Danmark i 2017 for at studere hos Morten Zeuthen og Toke Møldrup på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hvor han forventer at slutte sine kandidatstudier i 2022.
Har fra 2012 spillet på en række forskellige festivaler i Europa og USA, blandt andet solooptræden på North Norfolk Music Festival 2018 i England. Var i 2014 vinder af den islandske musikpris Nótan med sin strygekvartet og vandt i 2017 solistkonkurrence i Musikgymnasiet i Reykjavík hvor han fik chance for at optræde som solist med skolens symfoniorkester. Optrådte som solist med Islands Symfoniorkester i 2019 efter at have vundet orkestrets Unge Solister konkurrence.
Medlem af kammerorkestret Elja Ensemble. Var i 2021 Young Artist in Residence på Harpa International Music Academy som omfattede forskellige undervisnings- og spilleengagementer under festivalen.
Som dirigent har Hjörtur deltaget i mesterklasser med Herbert Blomstedt og Fabio Luisi og arbejdet med DKDM's Celloensemble og Elja Ensemble. Han har også baggrund som korsanger i Reykjaviks Drengekor og Hamrahlid-koret og har sunget både som solist og kormedlem i forskellige produktioner med Islands Symfoniorkester og den Islandske Opera.